Villa Ambyerveld Maastricht

Sfeervol en inspirerend wonen in het Limburgs Heuvelland
This content requires HTML5/CSS3, WebGL, or Adobe Flash Player Version 9 or higher.

Het onverwachte buitenleven speelt zich af in deze woning waarbij het contact met buiten centraal staat. Ontworpen vanuit het perspectief van de bewoner oogt deze woning ogenschijnlijk gesloten, maar openbaart zich aan de binnen- en achterkant een rijkdom aan ruimtelijke relaties. Een patio zorgt voor een verrassende entree en een lichte woonbeleving.

Programmatisch is de woning opgebouwd uit een schakeling van ruimtes die het dagelijks leven van de bewoner begeleiden, en die verloop kennen van grote open ruimtes tot intieme vertrekken. Zo kan het leven met aangename verscheidenheid plaats vinden, terwijl het contact met de buitenomgeving intens aanwezig is.

Materiaal

Het hoofdvolume bestaat uit een wit gestucte schil.
Deze voegt zich binnen het kenmerkende straatbeeld van Amby, en zorgt ervoor dat reflecterend licht vanuit de patio de woning kan binnendringen.
Daarnaast is er een betonnen basement dat het hoofdvolume draagt, en een derde primaire materiaal hout dat het interieur aanduidt en een warme en huiselijke uitstraling heeft.

Duurzaamheid

De woning is duurzaam ontworpen met een dichte gevel op het noorden en veel glas op het zuiden. Het grote overstek aan de zuidkant biedt in de zomer bescherming tegen de hoogstaande zon, terwijl in de winter de lage zon het huis verwarmt.

In het souterrain is er ruimte opgenomen voor duurzame installaties zoals warmtewisselaars en warmtepompen.

Wordt dit uw woning of hebben wij u weten te inspireren ? 

Neem dan nu vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek!