Bosvilla Veluwe

Voor een heuvelrijk kavel grenzend aan het Nationaal Park de Veluwe ontwierpen wij deze bosvilla.

Een bijzondere woning die zowel vanaf het souterrain, als ook vanaf de belle etage in direct contact staat met het omliggende bos.

Jaar: 2017 | Status: ontwerp | Locatie: Ugchelen | Opdrachtgever: Particulier

Het contact met de bosrijke omgeving staat centraal in deze bijzondere woning. Telkens op een andere wijze kan deze omgeving bereikt én beleefd worden. Waar de woning in het souterrain wat verdiept ligt en het gevoel geeft tussen het groen te zitten, gebeurt er op de belle etage het tegenovergestelde. Daar, in de woonruimtes, beschouwt men de omgeving van een hoger perspectief, de hele tuin overziend en genietend van het ruime kavel.

 

Binnen het architectonisch eenvoudig gehouden volume is ook een buitenruimte geplaatst, een ruim balkon waar ook bij minder weer buiten geleefd kan worden. Een ruimte bovendien die visueel doorloopt richting woonruimte, door de open vide en de ruimtelijkheid die zich daarachter bevindt.

Op de verdieping tenslotte bevindt zich de masterbedroom. Deze heeft een eigen oriëntatie naar de voorzijde, en is tegelijkertijd via de grote vide toch sterk verbonden met de tuin.