Compacte villa verzonken in het duinlandschap

Temidden van golvende duinen, op steenworp afstand van zee en strand, staat deze bijzondere duinvilla. Verzonken in het landschap en ondanks een compact volume toch groots in ruimtelijkheid.

project: Duinvilla Monster
Jaar: 2017-2019
Status: uitvoering
Locatie: Monster
Opdrachtgever: Particulier

 

 

Wonen, koken en dineren middenin een glooiend duinlandschap. Zee en strand op steenworp afstand, om de hoek van Den Haag én volledig energieneutraal. Het kavel in de duinen van de Santhorsthof te Monster biedt de unieke mogelijkheid om op te gaan in dit omliggende landschap. De duinwoning is een compacte maar slimme villa, die veel ruimte behoudt voor tuin en buitenruimte. Binnen is er een veelvoud aan woonbelevingen, door een intens contact met de tuin bij de eetkamer, en een doorlopende woonkamer die de woning ruimtelijk vergroot.
Het ruimtelijk concept bestaat uit een reeks leefruimtes die in enfilade zijn geschakeld en licht van elkaar verspringen. De oriëntatie op het kavel is leidend en zorgt voor de gewenste articulatie van woonvertrekken. Om de wisselende positionering van de volumes te benadrukken is de plattegrond opgebouwd uit constructieve richtinggevende schijven. De slaapkamers zijn hier bovenop geplaatst,  en krijgen een speels karakter door de wisselende dakrichtingen. Het geometrische schema wordt gecompleteerd door een ronde vorm: de buitenruimte die doorloopt in de woonkamer.