3D-visuals

en virtual

reality

Realistische visualisaties en virtual reality oplossingen zijn onze specialiteit. Dankzij onze workflow maken we niet alleen ‘mooie plaatjes’ maar gebruiken we de 3d-techniek ook eenvoudig en snel als ontwerptool.

Gebouwen worden tot leven gebracht, en de ontwerpkeuzes worden tastbaar en concreet.
Het zorgt voor zeer betrokken opdrachtgeverschap en gebruikers die op voorhand al gedegen keuzes kunnen maken voor een goed eindresultaat.
Casestudy 1 | een woonhuis inzichtelijk met nieuwe én oude technieken

Voor de verkooppresentatie van een bijzondere villa kozen wij voor zowel oude als nieuwe technieken. Een maquette toont het gebouw in het landschap,  de structuur en het abstractere conceptuele idee achter het ontwerp. Het is daarnaast een tastbaar discussieobject waarin ook de ruimtelijke kwaliteiten al zichtbaar worden. 

 

Tegelijkertijd ontwikkelden we voor het ontwerp een virtual reality-game. Met behulp van een 3d-bril en een joystick kunnen bewoners alvast door het huis heenlopen, en gevoel krijgen bij de schaal van de ruimte, de lichtinval en de relaties met de tuin.


Lees hier meer over dit project 

Casestudy 2 | Publiekspresentatie masterplan met VR-rondleiding

De totstandkoming van het masterplan voor het Schiekwartier was een intensief proces met een veelzijdig ontwerpteam en met diverse stakeholders. Met de ontwikkeling van het gebied zijn vele belangen gemoeid, en het was dan ook cruciaal het plan transparant en overtuigend te presenteren.

Om die reden hebben we een unieke 360-graden VR-film gemaakt die de kijker in 2,5 minuut meeneemt door het gebied. Het is een volledige rondgang door het plan vanuit gebruikersperspectief. Waar andere plannen vaak te abstract blijven en moeilijk behapbaar zijn, kan hier de grote schaal van het plan goed worden gerelativeerd, en kunnen alle kwaliteiten worden uitgelegd.

 

Lees hier meer over dit project