Sociale woningbouw: hoogwaardig én efficiënt

Op uitnodiging van Dura Vermeer Hengelo maakten wij een ontwerpvoorstel voor 24 sociale appartementen. Een helder plan, bestaande uit een stapeling van wooneenheden die worden ontsloten in de hoek. Door de efficientie kan er maximaal ingezet worden op kwaliteit van het gebouw en de beleving daarvan door de bewoners. 

project: 24 sociale woningen Apeldoorn
Jaar: 2021
Status: ontwerp
Locatie: Apeldoorn
Opdrachtgever: Dura Vermeer Hengelo

Een groene entree die samenbrengt en verbindt

 

Wie de entree binnentreedt wordt warm onthaald met een verrassende blik op de patio en het groen dat zich daarin bevindt. De entree knoopt de diverse verdiepingen aan elkaar. De bergingen, de trap, de lift én de toegang tot de galerij zijn op een functionele én esthetische manier samengebracht.

 

Die patio vormt het oriëntatiepunt voor de routing door het gebouw. Met als extra inzet: er ontstaat een kwaliteit die verblijf en ontmoeting stimuleert, en daardoor ook op sociaal vlak in staat is om te verbinden.
Inpassing ontwerp

 

Het gebouw laat zich lezen als een schakel in de ‘kralenketting’ langs het park, en voegt zich dan ook in vorm en karakter in het totaalbeeld. Er is gekozen voor een rustige gevelcompositie die ruimschoots opent naar het park, door middel van de gestructureerde gevelopeningen in het flexibele grid.

 

Op het kleine schaalniveau wordt variatie gevonden in de diverse typen balkons en is er detail toegevoegd door diverse geïntegreerde oplossingen voor natuurinclusiviteit.