Een eigen ‘thuis’ ontwerpen en bouwen?


Wij nemen je graag mee in een inspirerend proces dat droom en ambitie vertaalt in een bijzondere, oogstrelende én haalbare woning.

Het bouwen van een eigen huis is een leuk en uitdagend proces. Het is een reis langs schetsen, tekeningen, ideeën, nog meer ideeën, maquettes, visualisaties en interactieve sessies.

 

Als bureau vinden we het belangrijk -en vooral ook erg leuk- om onze grotere projecten te blijven combineren met particuliere opdrachtgevers. Samen maken we een unieke reis op weg naar een eigen woning. Waar dat nodig is zullen we uitdagen, begeleiden of zelfs geheel ontzorgen. Op deze pagina is meer informatie te vinden over het bouwen van een eigen huis en de weg die daartoe leidt.

Zelfbouw, hoe werkt dat precies?

QUICKSCAN &

ONTWERP

We beginnen het proces met een quickscan: een compact onderzoek naar de omgeving, de randvoorwaarden en een (financiële) analyse van de eisen en wensen. Vervolgens gaan we samen aan de slag en komen tot een aantal ontwerpconcepten.

UITWERKING &

VERGUNNING

Het gekozen ontwerpconcept wordt doorontwikkeld en precies toegesneden op de omgeving en randvoorwaarden.
Vervolgens wordt het getoetst op regelgeving en vragen we de omgevingsvergunning aan bij de gemeente.

VOORBEREIDING &

AANBESTEDING

Het ontwerp wordt gedetailleerd uitgewerkt zodat er een tekeningen-set ontstaat die precies beschrijft wat waar zit, en met welke kleur en kwaliteit. Vervolgens vragen we een aantal geselecteerde aannemers om een offerte.

CONTRACTVORMING &

BOUWBEGELEIDING

Zodra de offertes van de aannemers binnen zijn adviseren we door middel van relevante criteria in de keuze voor de juiste partij. Tijdens de bouw houden wij toezicht op technische en/of esthetische aspecten.
Meer weten of kennismaken? Wij gaan graag met u in gesprek!
Vraag naar onze uitgebreide handleiding die meer inzicht biedt in het ontwerp- en bouwproces.

Een greep uit onze particuliere projecten: