Studio Komma combineert expertise in woningbouw en zorg met maatschappelijke thema’s.

 

Herkenbare conceptuele architectuur met als fundament een helder proces en rationele uitwerking.

Studio Komma is een jong en veelzijdig Haags architectenbureau, opgericht in 2015 na het winnen van de Europan-competitie.
Onze drive? Gelukkige bewoners.
Vanuit een maatschappelijke agenda ontwerpen we gebouwen met karakter, die in staat zijn bewoners trots te maken en die uitdagen tot zelfontplooiing en zingeving.

 

Onze expertise ligt in de woningbouw (van landschappelijk tot binnenstedelijk opgaves) en de (specialistische) zorg. Twee werelden waarvan we geloven dat ze elkaar kunnen verreiken. Zo wordt zorg iets rationeler, en de woningbouw meer menselijker.

 

Onze projecten leunen op een basis die conceptueel is maar altijd ook praktisch. Telkens vanuit de overtuiging dat we door groot te denken maar aandacht te houden voor het individu, betekenis kunnen geven aan onze gebouwde omgeving.

Over ons

Een goed verhaal, schoonheid én maakbaarheid

We vertellen graag een goed verhaal. Een verhaal dat in staat is om bewoners en gebruikers te verbinden. De verbinding zoeken met elkaar en met de nieuwe ontwikkeling. En daarbij hoort een passend gebouw met ‘de juiste atmosfeer’. Als bureau beheersen we de vloeiende koppeling tussen ontwerp, techniek én businesscase.

Toekomstgericht en materiaalbewust

We ontwerpen gezonde toekomstbestendige gebouwen, klaar om generaties te overleven en tot in de verre toekomst waarde toe te voegen. Bouwkundig flexibel, energetisch geoptimaliseerd en sociaal verankerd.

Samen maken

Projecten duren vaak lang en vergen een intensieve samenwerking. We maken die samenwerking graag plezierig en constructief. Betrokkenheid bij onze projecten, de opdrachtgever én de toekomstige gebruikers is het uitgangspunt.

Nieuwsgierig en experimenteel

Één ding doen we al sinds de start van ons bureau: ruimte maken voor innovatie en nieuwe technieken. Soms passen we die toe binnen onze projecten (visualisaties, VR, 3d-printen) en soms doen we dat juist om te kijken of we de klassieke rol van de architect kunnen verbreden (bijvoorbeeld location intelligence via GIS-data).

Meer weten? Bekijk dan de expertise-pagina’s.

Prijzen

2023
De Kaghe Espel 
Eerste prijs 
2022
Centrumlijn-Noord Pijnacker 
Eerste prijs > ga naar project
2021
De Silo Apeldoorn 
Eerste prijs > ga naar project
2020
Lindenhof Lisse 
Eerste prijs > ga naar project
2019 
‘s-Gravenweteringpark Capelle a/d IJssel 
Eerste prijs > ga naar project
2018 
Janninkkwartier Enschede 
Eerste prijs > ga naar project
2018 
Woningbouw Simon Stevin Ede 
Eerste prijs > ga naar project
2018 
Zorgwoningen Velp 
Open prijsvraag – tweede prijs > ga naar project
2017 
Gemeente Den Haag – Kavel 2 Challenge
Eerste prijs > ga naar project

2016 
Zorgwoningen Horst
Open prijsvraag – tweede prijs > ga naar project

2015 
MaastrichtLab – ontwerpcompetitie Ambyerveld
open prijsvraag – tweede prijs > ga naar project

2013 
Europan 12 Schiedam
Eerste prijs (gedeeld) > ga naar project

Team

Studio Komma is een architectenbureau opgericht in 2015 na het winnen van de internationale Europan 12 competitie. We zijn gevestigd in het centrum van Den Haag, met Scheveningen op loopafstand en Madurodam om de hoek. Op een inspirerende plek omringd door een groene duintuin werken we aan uiteenlopende projecten.
Ons team bestaat uit bevlogen architecten en ontwerpers, ieder met zijn eigen karakter en specialiteit. We zijn jong, wars van ego’s, houden de lijntjes kort en de sfeer informeel.  

partners:

Joost van Rooijen      
Maarten Thewissen      

Medewerkers:

Joline Rimmelzwaan
Climmy Duizings
Jolijn van Keulen

Vacatures

Met regelmaat zijn wij op zoek naar mensen die mee willen groeien met ons jonge en hechte team. Hiernaast is een overzicht te vinden van de actuele vacatures.
Open sollicitaties zijn daarnaast altijd welkom en zullen wij opnemen in onze database. Deze kunnen gestuurd worden naar work@studiokomma.nl (bijlagen als pdf en maximaal 8mb).
Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen we niet op prijs.

Stagiaire

Wij werken weer op de studio en hebben met regelmaat leuke Nederlandstalige stageplekken te vergeven.
Stageverzoeken mogen worden gestuurd naar work@studiokomma.nl