Studio Komma geeft ruimte betekenis. We zijn een maatschappelijk betrokken bureau dat actief is in de woningbouw en zorg.

 

In onze projecten verenigen we sociale en ecologische thema’s met robuuste en verfijnde architectuur.

Studio Komma is een jong en veelzijdig Haags architectenbureau, opgericht in 2015 na het winnen van de Europan-competitie.

 

Onze drive? Gelukkige bewoners.
Vanuit een maatschappelijke agenda ontwerpen we gebouwen met karakter, die in staat zijn bewoners trots te maken en die uitdagen tot zelfontplooiing en zingeving. 
We proberen een bijdrage te leveren om onze bewoners, elk op een eigen manier, een betekenisvolle plek te bieden in de maatschappij.

 

Onze projecten leunen op een basis die conceptueel is maar altijd ook praktisch. Telkens vanuit de overtuiging dat we door groot te denken maar aandacht te houden voor het individu, betekenis kunnen geven aan onze gebouwde omgeving.
studiokomma-maslov

Onze focus:
gelukkige bewoners

 

Gelukkige bewoners aarden op de plek waar ze wonen en nemen, ieder op zijn eigen manier, een betekenisvolle plek in in de maatschappij. Ruimtelijk en programmatisch vraagt dat om het toepassen van de juiste randvoorwaarden.

 

Hiervoor gebruiken we de Maslow-piramide als kapstok: waar ons vak doorgaans vooral bezig is met het realiseren van de primaire ruimtelijke behoeftes, proberen wij ook om in elk project kwaliteiten toe te voegen die inspelen op sociale cohesie of het uitdagen tot zelfontplooïng. Zo verschuiven we de focus van het maken van een ‘huis’ naar het creëren van een ‘thuis’.

Onze expertise:
woningbouw en zorg

 

We hebben ruime ervaring in de woningbouw en (zware) zorg.  Werelden die van elkaar kunnen leren, en dat is ook exact hoe we onze expertise inzetten. 
Daar waar het rationele van de woningbouw en het menselijke van de zorg elkaar raken ontstaan kansen, en lukt het om extra kwaliteit toe te voegen. De woningbouw met net wat meer aandacht voor de menselijke maat, het individu en sociale thema’s.
De zorg die soms net wat slimmer en efficiënter kan, of juist kostenbewuster moet.
wonen-zorg-horst-600
studiokomma-dubo-600

Hoe maken we

geluk duurzaam?

 

Om de vele aspecten van duurzaamheid gestructureerd een plek te geven in onze projecten hebben we een eigen systematiek opgezet. We onderscheiden daarbij een aantal pijlers die op verschillende niveau’s in een project kunnen landen. Het zet de discussie op scherp welk ambities we kunnen realiseren per project, en hoe deze zich verhouden tot de andere ingrepen.
Aanvullend zijn in de systematiek bouwstenen toegevoegd om ook sociale, of zorgspecifieke thema’s in het project te verankeren. Op die manier gaat duurzaamheid niet enkel om het gebouw, maar net zoveel over de bewoner.

Teamspelers

 

Studio Komma bestaat uit een proactief team van gepassioneerde architecten met uiteenlopende expertises. We zijn gefascineerd door slimme ontwerpkeuzes die plannen succesvol én haalbaar maken. Daarbij zijn we wars van ego’s en zeer betrokken bij onze opdrachtgevers.

 

Onze ontwerpen zijn conceptueel en sprekend, ontstaan vanuit een basis die theoretisch en praktisch is. Waar onze ontwerpen zo nu en dan conceptueel en bijzonder zijn, zullen we altijd zorg dragen voor een efficiënte en rationele uitwerking. Hierbij zetten we onze brede kennis in van woningbouw en zorghuisvesting.
studiokomma-workshop-600

Team

Studio Komma is een architectenbureau opgericht in 2015. We zijn gevestigd in het centrum van Den Haag en actief door het hele land.
Dat zie je ook terug in ons team: een diverse mix van bevlogen architecten en ontwerpers, ieder met zijn eigen karakter en specialiteit. We zijn jong maar ervaren, wars van ego’s, en houden de lijntjes kort en de sfeer informeel.
jvk1_DSF5402

Jolijn van Keulen

architect
jvr1_DSF5428

Joost van Rooijen

partner
mt1_DSF5409

Maarten Thewissen

partner
cd1_DSF5418

Climmy Duizings

architect

Opdrachtgevers

Tenders

2023 / De Kaghe Espel  / Eerste prijs > ga naar project
2022 / Centrumlijn-Noord Pijnacker / Eerste prijs > ga naar project
2021 / De Silo Apeldoorn / Eerste prijs > ga naar project
2020 / Lindenhof Lisse / Eerste prijs > ga naar project
2019 / ‘s-Gravenweteringpark Capelle a/d IJssel / Eerste prijs > ga naar project
2018 / Janninkkwartier Enschede / Eerste prijs > ga naar project
2018 / Woningbouw Simon Stevin Ede / Eerste prijs > ga naar project
2018 / Zorgwoningen Velp / Open prijsvraag – tweede prijs > ga naar project
2017 / Gemeente Den Haag – Kavel 2 Challenge / Eerste prijs > ga naar project
2016 / Zorgwoningen Horst / Open prijsvraag – tweede prijs > ga naar project
2015 / MaastrichtLab – ontwerpcompetitie Ambyerveld / open prijsvraag – tweede prijs > ga naar project
2013 / Europan 12 Schiedam / Eerste prijs (gedeeld) > ga naar project

Vacatures

Met regelmaat zijn wij op zoek naar mensen die mee willen groeien met ons jonge en hechte team. Hiernaast is een overzicht te vinden van de actuele vacatures.
Open sollicitaties zijn daarnaast altijd welkom en zullen wij opnemen in onze database. Deze kunnen gestuurd worden naar work@studiokomma.nl (bijlagen als pdf en maximaal 8mb).
Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen we niet op prijs.