Wij maken genereuze gebouwen die het geluk van de mens centraal stellen.

Architectuur die het spanningsveld opzoekt tussen heldere krachtige gebaren en aandacht voor detail en beleving.

Studio Komma is een jong en veelzijdig Haags architectenbureau, opgericht in 2015 na het winnen van de Europan-competitie.
Het bureau heeft zich in korte tijd breed ontwikkeld en werkt -weloverwogen- aan zeer uiteenlopende projecten op diverse schaalniveaus. Door herhaald succesvol te zijn in tenders is het bureau uitgegroeid tot een team van bevlogen architecten met elk een eigen specialisme.

Onze projecten kenmerken zich door een balans tussen uitgesproken vormentaal en oog voor detail. Tijdens het ontwerp ligt onze focus op atmosfeer en het verhaal van de plek. Onze gebouwen zijn voor meerdere generaties, toekomstproof en duurzaam, waarbij we het experiment niet schuwen.

Atmosfeer en esthetiek

Ons ontwerpproces is een zoektocht naar ‘de juiste atmosfeer’. Het karakter van een gebouw dat ontstaat door een compositie van vormentaal, licht en materiaal. Het is een zowel technisch als emotioneel samengaan dat uiteindelijk leidt tot schoonheid.
We zoeken naar ruimtelijkheid die intuïtief voelt en toch prikkelt, de mens uitdaagt zich te ontplooien.

Het verhaal van de plek

Een goed verhaal begint bij de oorsprong.
Onze projecten zijn geworteld in hun directe omgeving, of grijpen aan op de historische elementen die er in een opgave besloten liggen.
We geloven dat dit een juiste basis is om een duurzaam thuis te bieden aan bewoners en gebruikers, zodat ook de volgende generaties er nog van kunnen profiteren. Het verhaal van de plek is geworteld, maatschappelijk relevant en tegelijkertijd altijd realistisch.

Toekomstbestendig en duurzaam

Wij ontwerpen gezonde toekomstbestendige gebouwen, klaar om onze eigen generaties te overleven en tot in de verre toekomst waarde toe te voegen. We behoren tot de generatie duurzame architecten, groot geworden met duurzaamheid en met idealen die integraal onderdeel zijn van ons denken en doen.
In onze projecten hebben we ruime ervaring met circulair bouwen en natuurinclusief ontwerpen, waarbij er altijd specifieke aandacht is voor flexibiliteit.

Innovatief en experimenteel

Één ding dat we al sinds de start van de studio doen is ruimte maken voor het experiment. Ruimte voor onverwachte ontwerpoplossingen, het ter discussie stellen van de status quo als het project erom vraagt. We investeren tijd in nieuwe technieken en onze integrale 3d-workflow, waar onder andere VR en 3d-prints een belangrijk deel van uit maken. Tot slot denken we ook graag mee over vernieuwing in het proces, zoals bijzondere workshops waarbij we onze technieken kunnen inzetten.

Prijzen

2020
Lindenhof Lisse 
Eerste prijs > ga naar project
2019 
‘s-Gravenweteringpark Capelle a/d IJssel 
Eerste prijs > ga naar project
2018 
Janninkkwartier Enschede 
Eerste prijs > ga naar project
2018 
Woningbouw Simon Stevin Ede 
Eerste prijs > ga naar project
2018 
Zorgwoningen Velp 
Open prijsvraag – tweede prijs > ga naar project
2017 
Gemeente Den Haag – Kavel 2 Challenge
Eerste prijs > ga naar project

2016 
Zorgwoningen Horst
Open prijsvraag – tweede prijs > ga naar project

2015 
MaastrichtLab – ontwerpcompetitie Ambyerveld
open prijsvraag – tweede prijs > ga naar project

2013 
Europan 12 Schiedam
Eerste prijs (gedeeld) > ga naar project

Team

Studio Komma is gevestigd in het centrum van Den Haag, met Scheveningen op loopafstand en Madurodam om de hoek. Op een inspirerende plek omringd door een groene duintuin werken we aan uiteenlopende projecten. 
We houden de lijntjes kort en de sfeer informeel. Ons team bestaat uit bevlogen architecten en ontwerpers, ieder zijn eigen karakter en specialiteit. Uiteenlopend maar wel complementair, net zoals de projecten die we doen.
joost
Joost van Rooijen
Partner
maarten
Maarten Thewissen
Partner
jolijn
Jolijn van Keulen
Junior Architect
marien
Marien Teeuw
Junior Architect
Anne
Anne Parent
Junior Architect

Vacatures

Met regelmaat zijn wij op zoek naar mensen die mee willen groeien met ons jonge en hechte team. Hiernaast is een overzicht te vinden van de actuele vacatures.
Open sollicitaties zijn daarnaast altijd welkom en zullen wij opnemen in onze database. Deze kunnen gestuurd worden naar work@studiokomma.nl (bijlagen als pdf en maximaal 8mb).

 

 

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen we niet op prijs.

Stagiaire

Voor de periode augustus 2020 tot december 2020 hebben wij een stageplek beschikbaar voor een enthousiaste master-stagair(e) architectuur (m/v).

 

Update 03/2020: i.v.m. de corona-uitbraak werken wij momenteel op afstand. Stageverzoeken zijn welkom maar vullen wij pas definitief in als er weer in een kantoor-situatie gewerkt kan worden.

Contact

Studio Komma

Kerkhoflaan 11A

2585 JB Den Haag

+31 (0) 70 22 111 69

Volg ons op social media:

 

Studio

contact@studiokomma.nl

+31 (0) 70 22 111 69

Sollicitaties

work@studiokomma.nl

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze projecten?

Klik hier en schrijf je in voor onze nieuwsbrief