Stads levensloopbestendig wonen mét tuin: urban villa’s voor zelfbouwers

project: Urban Villa’s Enschede
Jaar: 2020
Status: prototype
Locatie: Enschede
Opdrachtgever: Gemeente Enschede / particulier

De komende jaren wordt het Janninkkwartier gerealiseerd, een stadse maar groene woonbuurt in Enschede. In het Janninkkwartier komen er een aantal zelfbouw-kavels beschikbaar die invulling gaan geven aan de grote behoefte naar levensloopbestendige woningen. Urban Villa’s: stads, 1,5 bouwlaag en mét een eigen en/of collectieve tuin.

Op verzoek van de gemeente ontwikkelden wij een aantal inspiratie-ontwerpen voor potentiële zelfbouwers. Heeft u interesse? Neem dan even contact met ons op.

Type patio

Type patio is een levensloopbestendige woning die is ontworpen volgens het rondloop-principe. Naast de collectieve tuin is er de privé-patio waaraan alle ruimtes zijn gelegen, die licht laat doordringen in de woning.

Type ‘in ‘t groen’

Deze bijzondere woning heeft een woonkamer die naadloos doorloopt in de buitenruimte met zicht op de groene wand. De ronde pui versterkt dit effect en zorgt voor licht en ruimtelijkheid.

Type tuinkamer

Vanuit de collectieve tuin krult de privétuin ver deze woning binnen. De ruimtes krijgen zo een oriëntatie naar 2 kanten en licht kan ver doordringen in de woning. 

Type loft

Deze woning heeft een loft-opzet. Kamers vloeien in elkaar over, waarbij de inpassing van de tuin de geborgenheid biedt die het wonen aangenaam maakt.