WIJCK. Samen wonen in Pijnacker. Met de dynamiek van een stadsentree, en de rust van de Groenzoom.

project: Centrumlijn Noord
Opdrachtgever: Dura Vermeer
Jaar: 2022-heden
Status: uitwerking
Locatie: Pijnacker
Samenwerking: ZUS, MEESVISSER, WE Architecten, Tenderboost, Merosch, Nieman
Visualisaties: Proloog
Website: www.woneninwijck.nl

WijCK is een nieuwe stadse wijk nabij het metrostation Pijnacker Zuid, onder de rook van Rotterdam en Den Haag. Het plan bestaat uit een viertal woonblokken en een mobilityhub, en biedt in totaal ruimte voor circa 330 woningen. WijCK is ingericht op ontmoeting, met levendige binnentuinen, een groene openbare ruimte en collectieve ruimtes verspreid over de woongebouwen.

 

WijCK is een plek waar bewoners elkaar ontmoeten in de groene binnentuinen met een rijke beplanting. De variatie, setbacks, doorkijkjes met overal zicht op groen en subtiele kleurverschillen binnen een ton-sur-ton kleurenpalet resulteren in een intieme, gevarieerde woonwereld. Loop de deur uit om een rondje te joggen via de hardlooproute, of breng een bezoek aan de multicourt, dé ontmoetingsplek voor jongeren.
Het centrale plein is een dynamische, stedelijke omgeving met speelelementen, bomen, terras én uitzicht op het multicourt. Met de reuring van de metrohalte, het plein en de activiteiten op het multicourt zijn er altijd ogen op straat.